Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Събота, 02 Март 2013 20:47

Първи стъпки в Ченълинга

Написана от
Оценете
(14 гласа)

В последните години на бурно духовно развитие, навлизането на нови енергии, знания и разбиране на човека все повече се развива и практиката да се общува с различни нива на съзнание и общности от същества - било то плътни, светли, извънземни и т. н. Множество послания и сайтове за споделяне на послания има и в мрежата и това все повече засилва интереса на всеки един от нас да разбере и да се докосне да този процес на комуникация. 

Какво представлява Ченълинга?

Ченълинга (от англ. channelling) представлява езотеричен процес на получаване на послание или вдъхновение от същности/нива на съзнание от измерение извън нашето, като човека получаваш това послание се нарича канал (проводник). За да се осъществи процеса на предаване и получаване на посланието трябва да се извърши процес на синхронизиране на вибрациите на предаващия и получаващия посланията и така те да достигнат точката на взаимодействие. 

Разбира се ченълинга като средство за общуване (тъй като какво друго ако не общуване е приемане и предаване на съобщение на зададен въпрос или тема) може да бъде използван за свързване с различни измерение и нива на съзнание. И това не изключва и тези с по-ниска вибрация от нашата три-измерна реалност. Всичко е въпрос на фокус на съзнанието и неготово отваряне към съответното измерение.

Веднага възниква резонният въпрос "Кой може да бъде проводника на тези послания/вдъхновения и дали трябва да бъде с подходящите дарби и възможности за това?"

Абсолютно всеки може да бъде проводник. И в известна степен всеки е проводник всеки ден на дадена енергия, или ниво на съзнание, макар извършвано в повечето случаи несъзнателно.  Всяка една внезапна мисъл, прозрение, вдъхновение е ченълинг. В най-общия случай ние канализираме собствения си Висш Аз, който е избрал да въплъти част от съзнанието си тук в тази реалност под формата на човешкото същество Х. В други случай е възможно несъзнателно да станем проводници на съзнание, върху което сме се фокусирали /спонтанен ченълинг/ или пък област от знанието, която пък пак като ниво на съзнание, да бъде причина да станем проводник на това съзнание.  Спонтанните открития, прозренията, разрешаване на загадки - това в най-общия случай е ченълинг. 

Дали трябва да имаме "специални" дарби /или способности/, за да станем проводници на съзнание - и тук отговора е НЕ! Както вече казах всеки от нас е проводник в най-общия случай на своя висш Аз. Разбира се както във всяко нещо има и по-добри и не-толкова добри проводници, но всичко опира до Съзнание и Осъзнатост. Възможността да комуникираш с различните нива на съзнание /а повярвайте те са неизброими/ е плод на фокус на съзнание, концентрация и Осъзнатост. Разбира се никой не казва, че ще стане с раз и супер гладко от първия път, но пък всяко начало на пътя става с първата крачка. 

Моята първа среща с такъв Проводник беше гостуваш ченъл от Щатите - Риз Мирца, който провежда ритуала "Кръг от светлина" и който канализира съзнанието на индиански вожд от Америка. Най-интересното в този случай беше, че още тогава Риз ни даде да разберем на всички в групата, че всеки може да бъде канал и че всеки може да общува с тези същества, стига да ги покани и да изгради пространство, в което да подсигури , че няма да има външна намеса. 

Той ни накара да построим портал, през който със силата на волята ни да наложим забрана за същества, които не са светли и не са с най-добри намерения. И ето какво се случи и какво видях аз:

„Представих си този портал и в същия момент видях портала от нещо като кристал, но с жилки от лава – толкова силна и толкова нагорещена, че караше целия портал от кристал да свети. Прозрачен кристал с огнени жилки от лава. И в точно този момента аз разбрах,  че цялата Вселена подпечата този портал, благодарение на моята воля и желание през него да минават само светли същества с чисти намерения, че дори и най-великата сила не можеше да го разруши. Толкова мощен беше този портал – съграден с най-древната сила на Вселената - дори и това ми беше (по)казано."

Беше наистина изумителна и внушителна гледка. Портал от кристал с жилки от лава – вплетени една в друго – мощен и величествен. Тогава някак си разбрах, макар и не точно осъзнато, че ще мога да контактувам със светлите същества и знаех, че от тези, които не са точно светли, ще бъда пазен от портала.

От какво зависи с какво ниво на Съзнание ще влезем в контакт?

Пак ще се повторя - фокус на Съзнанието, Намерение и Осъзнатост. От всеки един зависи за къде е тръгнал и къде ще стигне. Ако твоето намерение е да се свържеш с ниво на съзнание Х, не се сърди после, че си направил точно това. Мисълта води по пътя - а и към крайната спирка. 

Разбира се тук има един интересен феномен, който поне аз съм забелязал. Има определеност в нивата на свързване. Какво имам предвид. Самите ние сме по-склонни и ни е по-лесно да се свързваме с определени енергии /нива на съзнание/, от колкото с други. Например на мен ми е по-трудно да се свържа с Арх. Михаил, докато с Арх. Рафаил става само с една единствена мисъл. Но това не значи, че по принцип не мога да се свържа. Просто една енергия ми е по-близка и по-лесна за контакт, от колкото друга. Например, когато влизам в Акашовите записи на даден човек, за да направя разчитане, в записите на един човек ми е по-лесно, докато в записите на друг ми е по-трудно. И тук пак говорим за енергия и поле от Енергия. И като такава - тя има по-лесна синхронизация с даден вид енергия, от колкото с друга. Както при магнитите, колкото и да е неподходящ примера. 

Първият контакт!

Ако сте решили да опитате самостоятелно да се свържете с определено ниво на съзнание или група от създание (например Арктурианци, Плеадианци и т.н.) какво е добре да имате предвид:

  • Отделете си време за настройка. Добре е да сте релаксирани, отпуснати и да имате достатъчно време, за да се настроите. Разбира се ако следите времето под часовник, защото манджата чака във фурната, това ще вкара допълнителна мисъл-разсейване и най-вероятно ще повлияе на контакта.
  • Определете ясно с какво искате да се свържете! Наблягам на ясно - и не защото можете да сбъркате, а по-скоро да дефинирате към какво се стремите като контакт. Не е нужно да описвате на ум всички характеристики на съзнанието или същността, я просто ясно да заявите с кого искате да общувате. Същото като при набиране на телефона - трябва да наберете съответния номер, за да се свържете с някого, а не просто да наберете някакъв номер или пък плануваният номер - ама до средата. 
  • Имате предвид, че ченълинга е нищо повече от процес на настройване на енергията и честотата на вашата същност към тази на Съзнанието, с което искате да влезете в контакт. За това бъдете готови да изпитате известни и физически преживявания по време на контакта, тъй като енергийното Ви състояние се променя по време на контакта. Ако вибрацията, към която се стремите, е много по-висока това може да предизвика и физически усещания в самите вас. В крайна степен - просто да не осъществите контакта на физическо, осезаемо ниво. Той ще стане на ниво Съзнание - Съзнание и може да не бъде възприет от Вас на физическо ниво. Това няма значение, тъй като енергийният отпечатък и информацията от контакта ще останат във вас, и в подходящият момент ще се реализират на физическо или друго достъпно ниво за Вас.
  • Настройване към обекта на контакт. След като сте дефинирали обекта на контакта (Ангел, Архангел, т. нар. извънземни - Арктурианци, Плеадианци, или всяко друго ниво на съзнание) отделете известно време да останете фокусирани върху този обект. Най-добра работа върши да си измислите нещо като мантра или "молитва", която, докато изричате, да ви кара да мислите и да се съсредоточавате върху обекта на контакт. Колкото по-фокусирани и концентрирани останете в този момент, толкова по-директен и по-чист ще е контакта. Добре е да останете фокусирани и концентриране известно време - това ще даде  време на вашето съзнание да се синхронизира с обекта на контакт.
  • Слушалката е вдигната от отсрещната страна! Няма как да не познаете, че вече сте в контакт. Много хора се страхуват или притесняват, че няма и да разберат, че са влезли в контакт или пък, че това, което е протекло по "канала" е било плот на техния мозък, подсъзнание или т.н. Няма как да излъжете себе си. Разбира се първите няколко пъти можете да искате да се уверите, че това наистина е контакт - и това е напълно нормално, но бъдете сигурни, че ще разберете. Няма как да сбъркате мозъка или подсъзнанието с нещо, което е извън тях ! 
  • Вече сте в контакт - а сега какво? Ами за какво сте се свързали - нали за да комуникирате! Е ми комуникирайте. Много хора се стъписват от контакта и просто забравят за питат или да продължат контакта.  Задавайте въпроси, питайте, търсете и искайте това, за което сте се обадили на телефона. Дори и отговора да не дойде веднага или да не е съвсем разбираем в първия момент. Не се отказвайте. 
  • Добре, поговорихме си - и ? След като се провели контакта и той вече е изчерпан за Вас, или пък отговорите не идват продължително време е добре да го  прекратите. Имайте предвид, че пребивавайки в ниво на енергия несвойствено за физическото ви тяло може да го изтощи или понапрегне в началото, така че е добре поне в началото да осъществявате по-кратки контакти. Разбира се ако контакта продължава и вие усещате, че можете да продължите няма нищо лошо да го направите. Все пак е добре да прецените кога да спрете. 
  • След прекратяването на контакта си дайте време да се "завърнете на Земята" и да се върнете в нормалната за вас вибрация. Резките прекъсвания на контакта могат да ви докарат известна замаяност или както казвам аз "летливост" в първия момент. Ако контакта ви е изтощил е добре да си полегнете или пък да похапнете нещо, за да се заземите по-лесно.

Къде останата "злите" и "лошите" същности, които само чакат някой да "отвори съзнание" и да го нападнат?

Ами сигурно са си още там и си чакат. Но вие направихте контакта си Съзнателно и Осъзнато и не им оставихте вратичката, през която да се промушат. Пак ще наблегна - ние сме тези, които каним гостите в "дома" си и от нас зависи на кои ще отворим вратата и ще постелим софрата. Във всеки един момент Вие контролирате процеса на контакта и можете да го прекъснете. И не се страхувайте преди и по време на контакта - страха само ще изкриви фокуса ви върху обекта на контакта, защото страхувайки се - вие се фокусирате върху обекта на страха,  и в тази случай ще наберете неговия номер, а не първоначално планирания. 

Както всяко нещо и ченълинга изисква практика и е процес на развитие и себеразвитие. С течение на времето "набирането на номерата" ще става почти автоматично и с много високо ниво на яснота и дълбочина контакта.  А с времето ще се научите да изследвате нови нива на съзнание и да донесете на Земята нови знания!

И така... за доброто на всички!

Прочетена 11284 пъти