Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Събота, 02 Март 2013 18:59

Циклите на Творението и Осъзнаването

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Всяко ниво на съзнание извървява своя път на себе-Осъзнаване, като това става в пределите на дадено ниво, но това ниво оказва влияние и върху всички останали, тъй като, за да завърши един цикъл, предходните трябва да са приключили своя пълен цикъл.

Два са основните цикли в Творението - на Разширение - Създаване и на Сливане - на Осъзнаване. 

При Разширение-то - циклите вървят от по-малките към по-големите - от № 5 към № 21 и т.н.

При Сливане-то - циклите вървят в обратен ред от най-големия (№ 21) към по малките, запазвайки закона за свързаната Еволюция. Последователността е от вън на вътре - т.е. най-отдалечения цикъл влияе на тези преди него, и преди той да е завършил своя ход - тези след него не могат да завършат своя ход.

Да вземем за пример цикъл № 13 - той е зависим от този с № 21 (трябва да изчака неговото приключване) и от своя страна задържа циклите № 5 и № 8. Докато № 13 не завърши своя ход те (5 и 8) не могат да приключат. 

Ето защо съществата/Съзнанията/ от по-висшите цикли(с по-малки номера) предлагат помощ си, за да може всеки цикъл да приключи своя ход и да даде възможност на всеки следващ да продължи своето развитие. 

 

 

Прочетена 1527 пъти