Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Петък, 08 Март 2013 21:47

Какво са кристалите

Написана от
Оценете
(3 гласа)

Винаги, когато ме питат за кристалите по курсове или по различни срещи - какво смята, че са те, се затруднявам да отговоря на този въпрос. Та как би могъл с няколко думи и дори изречения да опишеш една зяла вселена. Едни различен свят, за който дори ние нямаме възприятията да приемем в истинският му вид. Винаги, когато влизам в контакт с кристалите - било за лечение, било по време на медитация - откривам нови и нови области на този невероятен свят. Как тогава да го опиша с 2 - 3 изречения.

За мен е погрешно поставянето на кристалите като свят в определено измерение. Смята се, от трудовете в тази област, че те принадлежат на 2-ро измерение, но в известна степен аз не съм съгласен. Винаги когато говорим за класификация и подредба имаме предвид обособяване и прилагане на определена еднородност на групите. А това на практика не е така. Ако кристалите принадлежат само на 2-ро измерение какво правят те при нас в 3/4 и по-нагоре в 5-то измерение. Винаги трябва да имаме предвид, че една и съща форма на съзнание, каквато са кристалите, може да "обитава" множество измерения в зависимост от степента на развитието на съзнанието обособило се като кристал. За това не бих задълбочил тази класификация и само ще каза, че кристалите принадлежат на вселенското съзнание, което е приело формата си в това измерение на кристал.

Съзнание приело определена форма! Нищо повече.

Разумни създания, част от разума на планетата Земя

След като уточнихме, че кристалите са нещо повече от парче материя, макар и красива на вид и с прекрасни цветове, трябва да подходим при работата си с тях като разумни създания и Съзнание. Това означава, че трябва да приложим същите подходи както при всеки един наш контакт с друго разумно същество - а именно:

  • да се опитаме да разберем езика на комуникация
  • да се отнасяме с уважение и взаимно зачитане
  • да отчитаме взаимния обмен на енергия, знания и информация. 
  • да бъдем етични в отношението си с тях

Имат свои различни енергийни характеристики и свойства

Всеки един кристал има различни енергийни характеристики. Както няма двама еднакви души, дори и близнаците, така и кристалите нямат напълно еднакви свойства. Дори тези от една и съща група, като например силикатите, и вид - като планински кристал, цитрин и т.н. не винаги имат абсолютно еднакви свойства. За това е важно при работата си с кристалите да имаме това предвид. Много често хората изпадат в заблуждението, прочели или чули някъде, че определен вид кристал помага за това или може да се използва за онова и автоматично прилагат това въздействие без необходимата подготовка. Това може да доведе до известни разочарования и в този случай вината в никаква степен не е на кристала. 

Винаги когато говорим за взаимодействие говорим за отношения между вибрация!

И за това прилагането на "автоматичният" подход не е най-удачния начин за работа с кристалите. В какво се заключва работата ни с тях. 

Една от уникалните способности на кристалите е излъчването на стабилна вибрация. Поради структурата на кристалната им решетка излъчваната вибрация остава с постоянна вълна за определено време. Това означава че тази вибрация може да бъде използвана за определени цели. Какви по-точно?

Както по-горе споменах когато говорим за взаимодействие говорим за вибрации. Когато имаме човешкото тяло то в своята цялост има определена вълнова вибрация - макар и съставена от множество суб-вибрации. Всеки един орган, чара или енергиен център има своя вибрация в рамките на този организъм. Да приемем, че вибрацията на дадена част от човешкото тяло е Х. Когато тази част бъде поставена в полето на друга стабилна вибрация У, като тази на един кристал, тогава двете вибрации трябва да влязат в контакт и да постигнат синхронност - това е автоматично и незабавна реакция. И в този случай тази вибрация, която е с по-ниска честота ще завиши своята честото, а тази с по-високата ще намали своята и така ще се постигне едно ново ниво на вибрация на организъма съставен от двете части - тяло и кристал, на това ново "средно" ниво. В това се заключва ефекта на кристалите. Създавайки тази стабилна вибрация те помаган на дадената част от организма или енергиен канал да превключат на друга честота и така да помогнат за неговото излекуване или хармонизиране. 

Радват се да влязат в контакт с нас

Както когато и ние влезем в контакт с други измерения на съзнанието се радваме и искаме да опознаем този нов свят, така и кристалите се радват да влязат в нашия свят и да го изследват чрез нас. Също така се радват и де споделят своя с нас. Няма от какво да се страхувате при контакта си с кристалите. Много често хората ме питат "ама те като са друга, по-ниско измерение, има ли опасност да не се върна от там?". Когато знаете за какво сте се отправили на пътешествие няма от какво да се притеснявате  Никой няма да прекрачи свободната ви воля и да ви "вземе за пленник" някъде. Факт е, че в света на кристалите пребиваването е много различно и прекрасно и това много често кара хората да се отпуснат. Но в никакъв случай не рискувате да останете там завинаги. 

Неизчерпаем източник на знание и вдъхновение

Поради самите характеристики на измерението на кристалите - цветове, знание, неподозирани форми, този свят е източник на много вдъхновение и красота. Много често, когато правим медитация за връзка с кристала, хората разказват че не им се е връщат и че формите, цветовете и дори звучите са невероятни и че тук нямаме такъв аналог с който да се опишат. Много често идват и знания или съвети към дадения човек, които могат да го променят завинаги. 

Различно измерение на разума

Отново искам да повторя - кристалите са друго измерение на разума! 

Прочетена 3314 пъти