Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Понеделник, 01 Юли 2013 23:10

Какво е бъдещето на сина ми?

Написана от
Оценете
(1 глас)

Много моля да ми кажете дали ще приемат синът ми да следва, къде и ще има ли реализация с тази професия?

“Виждаме, че вие имате една представа за това, какво е добро за сина ви, и от друга страна каква е неговата представа - и тези двете се различават. Виждаме, че най-вероятния изход е да бъде приет в специалност, която няма да е от най-желаните от него. Причината за това ще е сблъсъка именно на тези две реалности.

Но все пак развитието не спира до тук. Това е просто стъпка за него и развитието му и вие, въпреки че желаете неговото развитие в “правилната” посока, знаете какво наистина иска той. И той ще го преследва. 

Сина ви може би има странни за вас таланти и това ви кара да се съмнявате, че е способен да изгради бъдещето си в света, който вие виждате за него. Не се съмнявайте, че винаги и навсякъде всеки може да сътвори бъдещето си и битието си. Но за това се иска много сила - и вие трябва да сте горда, че имате толкова силен син..

Това, което можете да направите най-добре за него е да го подкрепите в избора му - така ще му е много по лесно, че няма да носи бремето на разочарованието ви от него. А виждаме, че той най-малко това иска. 

Избора е в него, но и във вас - да го подкрепите или да направите пътя му по-труден, за да остане свързан с вас.”

Прочетена 2332 пъти