Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Понеделник, 01 Юли 2013 23:10

Защо се случва всичко това със сина ми?

Написана от
Оценете
(2 гласа)

За разчитане на Акашови Записи се обърна към мен жена - майка на дете, което има проблеми със здравето, които изглеждаше, че са се появили неочаквано, но със много тежки здравословни последици.

Ето въпросите, които жената зададе към мен за разчитане на Акашови Записи:

  • Защо се случва всичко това със сина ми?
  • Кога е започнало?
  • Аз мога ли да помогна по някакъв начин?
  • ако ДА- мога ли да помогна в момент на криза и да облекча болката?Как?
  • Това мой урок ли е? или на моя син?
  • Каква е мисията ми в този живот?
  • Научила ли съм урока, свързан с тази ситуация?
  • и накрая може би най-съществения въпрос: Какво трябва да научим, за да свърши това изпитание?

Ето и посланието, което дойде за нея:

Синът на (името на жената) – (името на сина). Какво се случва с него и защо?

Многото мъки, които си изтърпяла, седейки в нозете на сина си – ти винаги ще се прекланяш пред святостта му. Такава беше и ролята ти в предната ви среща – такава е и сега. Той завинаги ще е твоя апостол – този, които донесе светлината в живота и – в душата ти тук на земята. Не търси корена на злото в себе си или други. Много често обвиняваш себе си за това – ами какво можеше да е ако беше друго. Ти пак избра да го последваш тук на земята и пак в тази рола, тази, която се грижи за болният и страдащият – тази, която ще постави на изпитание вярата си до край. Да много пъти си искала да се откажеш – да кажеш стига и да не продължиш. Но вярата ти (името на жената) е тази, която не ти позволява да го сториш.

Кога е започнало ?

Още в юдейски времена. Когато този апостол ти е отворил очите за света, за същността му, за това, което си ти в действителност. И ти го последва в битките на Духа и изпитанията. Ти беше до него, когато той падаше, когато той униваше, когато той искаше да се откаже – ти не му позволи.

Може ли тя да помогне в този процес – виждам, че това е процеса, в който синът й трябва да поеме своята рола за своето развитие?

Той/синът й/ е спрял в момента на проглеждането /осъзнаването на истината/, но след това не е направил следващите крачки. Тя винаги го е подкрепяла. И този път не ще го остави. Но запомни – мъките и страданието няма да направят никой от двама ви по святи тук в този живот – тази роля вече изиграхте добре преди и няма нужда да я повтаряте отново и отново. Другите времена изискват други средства и начини. Питала ли си се защо синът ти така яростно отрича всяко нещо свързано със Духа – защо така се съпротивлява и разкъсва душата ти – на теб – тази, която себе си откри и тази, която ще му върнеш вярата в Духа. Той изгуби тази вяра далече – отдавна, защото страданията й в предишния живот бяха премного за него. И не можейки и не бидейки в състояние да ги понесе тогава – сега наказва себе си отново. Ти искаш той да повярва отново, но той сам трябва да го пожелае. Така – както сам се отказа и пожела да не вижда повече Духа, защото заради него той мислеше, че поняса страдания и жестокости. Пред теб /името на жената/ стои един Ангел/синът ти/ – забравил за себе си тук на земята... и страхувайки да си спомни.

Ако тя може – как би могла да облекчи болките му?

Той сам се отказа от плътта си, за да може по-бързо до Духа да стигне /става въпрос за предишното време/. Но не това е смисъла на „играта“ тук. Той не искаше /тогава, в миналото/ да остана вече в плът, за да не понася страданията. Тогава това беше нужно за него – но вече не е, другите времена изискват друга роля. Остави го да повярва сам – ти не можеш да го избавиш от наказанието, което той сам си е наложил. Остави го да повярва – не го насилвай, както го насилваха тази, които искаха вярата му да изпитат в онези страшни времена за човека. Той искаше да изпита и съпреживее страданието, защото смяташе че му е нужно да се очисти от човешкото и да застане редом до своя цар-събрат. Но тези времена са отминали. Нека той само повярва. Но ние ще ти дадем метод как да му припомниш какво седи забравено в него – това тяло толкова изстрадало не помни вече, че душа носи в себе си.

Всяка вечер преди лягане запалвай по една свещ /може да е от тези чаените – малките, кръгли/ до леглото му – нека му каже /на сина си/, че е за прочистване на пространството докато спи. И нека за теб тази свещ бъде пламъка на душата му, който макар да тлее в тялото му все още силен е. И я остави до главата му – да го огрява докато спи. Докато спи нека огъня събуди огъня в него. Той обича огъня, така че няма да се противи на това ти странно желание. Ние ще бъдем там и ще му припомняме в съня му. Той още иска да страда, както едно време, но то вече отмина. Времето сега изисква от него с нов огън и жар да разпространява Словото. Припомни му как обичаше да пише, и запален от идеите да гори с тях. Нека пише ... нека разпалва идеите на духа в себе си.

Този ритуал със свещта ще даде ефект – както за него, така и за теб. Защото и ти започна да губиш вярата си, а тя на теб също ти е нужна. Търсиш истината и доказателствата за нея навсякъде, и все пак смяташ, че тя остава скрита за теб. Но не е! Свещта може и да изгасне няколко пъти – не я пали отново. Нека си седи. Само я сменяй всеки ден. Странен пламък появи ли се – знай, че ние сме там – за да подкрепим и него, и теб.

Урок за себе си не търси тук – това, че си тук в това проявление и тази ситуация показва, че както и преди ти ще си тази, която ще подкрепя и помага на Духа, забравил макар себе си в тялото, да продължи да бъде.

Малко бележки: Видях ви двамата много отдавна – сигурно във времената на ранното християнство, когато тепърва то е навлизало в сърцата и душите на хората. Синът ти е бил или проповедник или Апостол – в смисъл на този, която е разпространявал учението на Христос. Възможно е да го е виждал и на живо. Мъките на Христос обаче за него са били пътя към Духа и още тогава той се е отказал от „тялото“ си и материалното, за да следва своя учител до край. Ти си била или негова сподвижница или човек, който се е грижел за него, тъй като този доброволен „отказ“ е дал резултат още тогава и той още тогава е започнал да страда физически. Това и било нищо като авто-отказ за живот във физическо тяло. Така че още от преди сте били в тази роля. Интересно е, че това заболяване започва /в наши дни/ след определена възраст почни неочаквано и внезапно за всички – без някакво обусловеност. Просто е дошъл момента да се задейства програмата за отказ, стартирана още в миналия живот на съответната възраст.

Другото важно нещо, което искам да ти обърна внимание е, че сега е времето, в което много кармични модели могат да бъдат разрешени и за това не е случайно, че тази ситуация се случва точно сега с теб и синът ти. Виждам че, както и преди, и сега си изцяло отдадена в това да се грижиш и помагаш на сина си, поради страданието му.

Този метод със свещта, който ти казват е съвсем прост и дори няма да е нещо, което ще наруши ритъма на живота ви. Когато си ляга синът ти запали от тези малките свещи до главата му. Нека там си гори, но внимавай да сложиш нещо отдолу, че те се нагряват много, да не стане пожар все пак. Учителите и съществата от светлина ще се погрижат да останалото. Времето е дошло да се разреши тази ситуация, защото и душата на сина ти иска да поеме по новия път, не този на страданието – характерен в миналото, а този на радостта и щастието, който освобождава.

Прочетена 3454 пъти