Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Събота, 02 Март 2013 18:47

За Синхронността...

Написана от
Оценете
(1 глас)

За Синхронността - дали тя е вътре в нас и се манифестира - или е извън - в Цялото и настройвайки се на вълната й попадаме в потока й?

Първо да уточним какво е Синхронност. Вие наричате това (синхронност) съвпадения по време, място, събития и хора.

А в същност това е проявлението на ясно изразената и насочена мисъл. Това е все едно да пуснете водач пред себе си (мисълта) той да проправя пътя, без да се интересувате как, а Вие просто да го следвате без притеснение и страх. Тя (мисълта) винаги намира най-"краткия"  и "лесен" път до материализирането си! Вие, в това Съзнание, не сте способни да го видите (този път на мисълта) - но освободената мисъл е! Тя е самата свобода на проявление. На се опитвайте да я насочвате.

И все пак за Синхронността - значи все пак ние я създаваме - тя не съществува извън нас?

Съществува, но само като възможности - като пътища, по които Вашата освободена мисъл да мине по най-прекия начин до своето материализиране. Вие задвижвате процеса. Както когато имате карта - може да има много пътища между точка А и точка Б, но кой от тях ще е най-приятния и живописния за Вас. Ако Вие отсъдите с "ума" си кой от тези пътища е най-добрия, дали пък точно той няма да е в "ремонт" по това време, или пък ще изтървете живописната панорама.

Как да задвижим съзнателно този процес - казахте да оставим мисълта свободна след като бъде "изречена"?

Пак искате да правите нещата "съзнателно" /смеят се :)/

Водата няма нужда от напътствия, за да следва своя път, своето корито. Така и Вие - отправете намерението с чисто Сърце и го оставете То само да намери и последва своя път. Вселенският "компютър обработва хиляди заявки" и винаги по най-добрия начин - защо мислите, че точно Вашата ще бъде сгрешена ?

Нека Съзнанието Ви не бъде ограничено от въпроса "Как", нека бъде само отдадено на "Какво" (кат обект и субект) -  т.е. Какво и за Какво да го прави - останалото оставете на "компютъра". Той ще генерира най-доброто сбъдване.

Понякога не сме осъзнати за  синхронността и въпреки това тя ни се случва - на какво се дължи това ?

Някои решения сте взели вече в "бъдещето" и за това сега в "настоящето" просто минават етапите и стъпките за тяхното реализиране. Ако сте "решили" да проявите в този живот определени качества или добродетели - разглеждано линейно това е решение в миналото за бъдещето - то сега в настоящето Вие получавате онези събития - онази синхронност, за да се изпълни "бъдещето". Генералната линия се запазва, въпреки някои забежки, от време на време / усмихват се :)/.

Значи синхронността означава, че сме в тази генерална линия - нали?

Означава, че генералното (в основата си) Вие спазвате себе си - това, което сте обещали и просто минавате по стъпките, необходими за него. Синхронността не е извън Вас, защото тя не може да се прояви без Вас. Но също така и Вие преминавате през нейните стъпки (тук на Земята), за да  проявите себе си по най-добрия начин.

Нещо друго за тази материя?

Синхронизираната синхронност е най-мощна. В единоначалният план всичко е хармонизирано и синхронизирано до най-малкия детайл - и давайки му възможност да се прояви чрез Вас - всяко едно проявление е богоподобно на самия Бог-творец. Онзи, който сте Вие!

Синхронността показва, че Вие сте в пълнотата и силата си да се проявите като такива (богове) навсякъде - и тук, макар забравили за себе си! Тя е просто напомняне за силата Ви, за творческите Ви способности, за същността си! Защото тя изявява именно това - силата на творческия потенциал във Вас. Да създавате хармония навсякъде.

Ето и една мантра, която дойде с посланието - за отваряне то ни към даровете на Вселената:

"Аз съм готов за даровете на Вселената и отварям широко вратата (на Съзнанието си), за да достигнат до мен по най-добрия и подходящ начин!
Аз приемам дори и повече от това - защото Аз съм безкрая!"
Прочетена 2826 пъти