Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Петък, 01 Март 2013 19:19

За Дървото на живота...

Написана от
Оценете
(2 гласа)

Какви са плодовете на Дървото на Живота по принцип и в частност моето - те дарове ли са, които мога да споделям с другите хора?

Те са дарове - дарове на радостта. Не се случва често някой да ги заслужи. Упорита работа трябва за това. 

Те не носят материални придобивки или нещо, което да използваш реално тук на Земята - те са трансцедентално знание. Не се уморявай да ги търсиш, защото знаеш, че те са за теб и те чакат.

Тук не чакай конкретен отговор, такъв, който да разбереш в тази реалност. Дървото на живота е инструмент за развитие - стълба - и няма как да знаеш какво има на върха й преди да изкачиш стъпалата й - там е твоята награда. Твоя дар.

Не си сигурна какво е това - дървото, стълбата, пътя, посоката.

О дете - те всички си Ти, част от теб - та как пътя можеш да вървиш без себе си по него.

Не търси разума тук, Логиката, подредбата - знаем, че ги обичаш.

Но търси разбирането - онова, вътрешното, дето ти даваше тласък и до сега. Онова незримото и необозримото и все пак реалното.

Плодовете (на дървото) - та нима всеки труд, всяка работа няма своите плодове, резултати. Това са плодовете на дървото - стълбата преодоляна, нивото на разбиране достигнато.

Дали можеш да ги споделиш с приятелите - та как иначе. Та нали това е пътя ти - да търсиш, намираш, откриваш и споделяш. Та би ли могла да бъдеш друга - онази, която пази само за себе си ?

Духа не пази нищо за себе си - та той има всичко вече. Няма какво повече да спечели, получи.

 

Дете мое - бъди будна, бъди търсеща, бъди пътешественик в пътя на Живота.

Прочетена 2557 пъти