Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Събота, 24 Март 2018 15:07

Какво да правя - общи насоки

Написана от
Оценете
(3 гласа)

Виждам, че се чувствате като в капан - смятате, че нямате полезен ход, на където и да се обърнете виждате пречки и дори предателства.

В аспекта свързан с работата ви виждам, че сте амбициозна,  смятате, че знаете какво искате. Това ви кара и да имате самочувствие, че може бързо и лесно да го постигнете.

Сменяла ли сте на скоро работа - виждам, че не сте удовлетворена, тъй като това, което ви е било предложено предварително не е оправдало очакванията ви. Искате нещата да се развият по-бързо и това ви кара да ставате нетърпелива и дори агресивна в отношенията си с останалите. Това поражда и множество конфликти, които, макар и не всичките явни, затрудняват и затормозяват ежедневието ви. Околните ви не са склонни да се съобразят с вас, само защото мислите, че знаете всичко, а и дори и да е така трябва да оставите място за  контакти с тях. Възможно е да сте обект и на сплетни и недоброжелатени коментари, които пак подчертавам са по-скоро плод на неодобрението на останалите към вас поради вашето отношение и заявени амбиции, от колкото базирани на реални проблеми в работата ви. Виждам, че сте прецизна в работата си, но също така често избухвате - така ли е ?

Виждам, че често се сменяла работата в последните години - така ли е? Задавате ли си въпроса защо? Това не е защото не сте необходимите знания или опит - а по-скоро от това, че сте била нетърпелива да изчакате естественото развитие на нещата, а сте се опитвала да ги пришпорите в желаната от вас посока.  

Виждам, че положението ви в семеен план не е много по-добро - какви са отношенията ви с мъжа ви - доста обтегнати и виждам, че също това ви кара да страдате. Искате нещата да се развиват по по-мирен и кротък начин, но това не се случва. Това, което вие смятате, че трябва да бъде мирен начин не е да замитате проблема и да го игнорирате. Мъжът до вас иска вашата ясна позиция или поне конкретен диалог, който вие дълго време сте отказвала и може би това е довело до обтегнатите отношения.

Боледувала ли сте на скоро - виждам, че сте имала време да помислите и да се запитате над неща, които преди може би сте игнорирала. Възможно е и ваши близки също да са способствали този процес на осъзнаване и промяна на възгледите ви чрез съвети и споделяне на техния опит. Виждам, че вече сте започнала да задавате правилните въпроси, а това е половината път към правилните отговори.

Като цяло смятам, че е добре да направите един ретроспективен анализ на това, което ви се е случило в последните 2 години - бъдете честна пред себе си - няма как да се излъжете сама себе си и това добре го знаете. Виждате добре кога и какво сте отказала на себе си и на другите и това с времето се е натрупало в експлозивна смес.

Щастието, което се опитвате да преследвате, реда и перфектната организация се оказват непосилна илюзия за вас, просто защото вие искате да следвате вашия план за нещата, игнорирайки околните и отклонявайки техните желания и претенции. Когато започнете да си давате сметка, че вие сте част от нещо по-голяма, в което всеки едни има своето място и че чрез нашите желания и действия ние въздействаме на това цяло, на другите и на самите себе си ще разберете, че достигането на щастие, което търсите, на първо място минава през това да бъдете осъзната за самата себе си, своите действия и как те се отразяват на околните. Възприемете го като ехо - това което излъчите навън, ще е това което и ще се върне от вас отразено от околните. Имате шанс да промените себе си, да се възстановите и да продължите напред, но към едно по-добро ваше Аз. Моят съвет е да отделите повече време на близките си, защото това време изтича безвъзвратно и няма как да го наваксате след това, да отделите време на себе си - да намерите покоя в себе си, а не да постоянно да преследвате нещо външно, да потърсите и покоя сред семейството си и да простите отдавна изречени силни думи от и към вас. Живота ни е просто миг в тъмнината и нека го направим запомнящ се с това което сме дали, а не с това, което сме взели.

Прочетена 3141 пъти