Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Събота, 24 Март 2018 14:59

Ще имам ли финансови затруднения или проблеми от друго естество,ако напусна работа

Написана от
Оценете
(1 глас)

Истинската причини да желаете да напуснете работа, е че тя не ви носи удовлетворението, което вече сте разбрала, че няма да получите на това място. Нито капацитета, нито потенциала ви могат да бъдат реализирани там. И вие добре го знаете. Но установения ред на нещата, сигурността на “програмата” ви карат да продължавате да търсите някакъв смисъл и да оставате в същата примка. Виждам, че това ви желание е от доста време - повече от година, но различни обстоятелства са “подкрепили” оставането ви и сте оправдавала по този начин отлагането на решението ви.

Виждам че искате и търсите реализацията си в друга сфера от сегашната - дори доста по-различна. Имате идеи какво би могло да е, но не виждам да имате конкретика в тях. Добре е да си поставите срокове и добър план, нещо което няма да ви е трудно, ако наистина искате да постигнете желаната промяна.

Относно въпроса са материалните затруднения - виждам, че имате подкрепата на близките си около вас - съпругът ви може да поддържа семействата ви за известно време, виждам че и вашето семейство ще е готово да ви подкрепи финансово. Имате ли приходи от други източници - наеми или рента някаква, тъй като виждам че и от там можете да получите финансова помощ. Ако сте го обмисляли сега е времето да дадете под наем/аренда собственост.

Виждам, че имате и недалечни планове за дете - така ли е? И това най-вече ви притеснява, тъй като в този недалечен момент ще дойдат и допълнителните разходи. Виждам, че се опитвате да планирате някои неща доста напред, но бих ви посъветвал да се ограничите до година максимум като период.

Това, което бих ви посъветвал на първо време е да вземете твърдото решение за промяна - отлагането му /какво виждам се е случило няколко пъти вече/ само продължава агонията ви и няма да ви донесе по-добри резултати ако го отлагате за “по-добър момент”. Не се страхувайте, че временно ще сте без работа - виждам че имате подкрепа, виждам че и нещата биха се развили по-бързо от очакваното ви. А и няма да ви липсват възможност и предложения в този период.

Най-важното е да решите какво искате да прави вас щастлива - а пътища и възможност има много.

Относно започване на работа със съпруга ви - виждам, че възможността е голяма, и то дори в не далечно бъдеще, но трябва да ви предупредя, че напрежението от подобно сътрудничество ще се увеличи и за това ще е добре още в началото много добре да определите и разделите семейните и служебните въпроси. Виждам че и двамата сте силни характери и е възможно да започнат да изкачат искри по повод съвместната ви работа, за това моя съвет е да се определи границата между работа и семейство в този случай. Виждам, че съпруга ви ще взема повечето важни решения в случай на съвместна работа, така че бъдете готова на компромиси по отношение на това кое е вярно и правилно според вашите и неговите представи, тъй като това не винаги ще съвпада.

Не виждам да имате сериозни проблеми за близко бъдеще - както казах имате много възможности и просто не трябва да се ограничавате само до една или две. Комбинативния ви ум смятам ще се справи с тази задача. Практичността на вашия разум ви кара да претегляте различните варианти, но дълбоко в себе си знаете, че там където сте сега не е “вашето” място и е време да решите.

Прочетена 2329 пъти