Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Събота, 02 Март 2013 18:44

Архангел Метатрон

Написана от
Оценете
(9 гласа)
Архангел Метатрон - или този "Който стои до трона на Бога"

Метатрон е също от най-близките ми енергии и също така една от първите, с които влязох в контакт. Както и при други контакти с Архангелите, и при първия си контакт с Метатрон не бях в ясното съзнание коя точно е енергията, с който съм в контакт, като архетип, но определено качествата й в последствие изградиха в мен неоспорим критерий за различаването й. 

Моето първо "запознанство" с Метатрон беше в периода, когато четях за кабалистичното учение за Дървото на живота и отношенията на силите, и проявленията им чрез него. Една вечер просто медитирах и попитах за повече яснота за Дървото на живота, и какво в същност стои зад това знание. Получената в последствие информация беше повече от очакваното, но тъй като тя вече не е в интересите ми, няма нужда да се спирам на нея. В последствие научих от други източници, че и самия Метатрон е този, чрез чиито канализиране и била "свалена" информацията за Дървото на живота, като инструмент за опознаване на видимата и невидимата Вселена. 

Самият Метатрон като енергия не може да бъде сбъркан. Той е като леко "строг" учител, който призован с готовност ще сподели търсеното знание, но и който подчертава ценността му. Този, който има познанията за строежа, законите и отношенията във Вселената, но и този, който е готов да "слезе" при нас и да сподели всички тези "чудеса". Енергията е много ясно различима, концентрирана и плътна, но не тежка. 

Другото характерно качество е точността на информацията - тя идва директно, конкретно и ясно. Няма "сладки" приказки, идва под формата на конкретни методи, учение или теория. Дори почти винаги има и схема, представяне на отношения, на разбираем и ясен език. Винаги, когато е нужно и разбира се, когато попитаме, ще получим и допълнителни разяснения към вече получените методи. Все пак един метод или едно разбиране за дадено проявление води към въпроси за други и така нататък.... по веригата на Мъдростта. 

Както и при другите архангели, всеки от тях има специфичен цвят - на Метатрон се приписва виолетов цвят, но за мен това не е важно. Отговаря за Осма чакра - "Звездата на Душата" - разположена на десет сантиметра над главата. Тя е връзката между физическото тяло и телата ни в по-фините измерения. 

Метатрон отговаря за Акашовите записи - така да се каже той е "шефа" на Господарите на Записите, макар да е неточно това йерархично представяне. Също така той съдейства за връзката между Земята и Небето, тъй като той е единствения Архангел, който е бил в човешко превъплъщение. За това той много ясно разбира нашите "проблеми" и "трудности" и може да ни съдейства за тяхното разрешаване. Смята се, че едно от превъплъщенията на Метатрон е Енох, като "книгата на Енох" се смята за основен труд за опознаване на Вселената, законите и йерархията в нея. 

Метатрон е и властелина на Свещената геометрия и законите на Вселената. Всеизвестен е куба на Метатрон, за който се смята, че представя мултиизмерността на Вселената само чрез една форма. Също така знанието за един от най-известните символи - Цветето на Живота - също дължим на него.

Метатрон отговаря и за тялото от светлина и за процеса на Възнасянето. Процеса при който, нашите физически тела ще бъдат в състояние да се променят в такава степен, че да сменят вибрацията на атомите си и да преминат в други, по-фини измерения. 

Метатрон е прекрасен учител, и въпреки че има известна строгост в него, той е търпелив, готов да сподели и разясни всяка неяснота. Незаменим при решаване на проблеми от всякакво естество, научаване на нови знания, собствено развитие. Много подходящ за балансиране и уравновесяване на  енергиите в телата ни. 

Призовете Архангел Метатрон и се подгответе за приключение в тайните на Вселената, нейните необятни кътчета и проявления!

Прочетена 14046 пъти