Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Акашови Записи - сайт за познанието от измерението на Акаша!

Акашови Записи - сайт за познанието от измерението на Акаша!

Целта на този сайт е да даде повече информация относно същността и начините за използване на Акашовите Записи.

Знанието и работата с Акашовите записи е известно и познато още от дълбока древност. Макар за известно време (за период от около няколко хиляди години) знанието за тях да е била достояние само на ограничен кръг хора, с навлизането на новите енергии и новата епоха - информацията става все по-достъпно. Все повече хора си позволяват да повярват на самите себе си - че когато търсиш пътя за собственото си развитие - идва и помоща. Много хора дори успяват спонтанно да достигнат полето на собствените си Акашови записи и съвсем интуитивно да работят с това поле. Много от нашите прозрение или вдъхновения идват именно от там.

Всеки докоснал се до това пространство разбира, че то е най-вече място и способ за Себе-Усъвършенстване и развитие, осъзнаване на собствената си същност и постигане на духовно Осъзнаване. Това не е място, в което информацията е статична и непроменима - както за миналото, така и за бъдещето. Това е мястото, където всеки от нас може да работи активно за себе си и собственото си развитие, както и да е от помощ и на много други по техния път.

Това е мястото, в което всеки със своето Чисто Намерени и Осъзнатост, може да достигне висините на своята Божествена същност. Няма ограничение в работата и насоките на развитие и изследване на това Свещено Пространство - ограниченията са само тези, които ние ще си поставим сами.

Добре дошли в това приключение на Духа, на Себе-Осъзнаване и Радост. Защото в това е и същността на Съществуването!

Сряда, 30 Април 2014 09:26

Най-често задавани въпроси за Акашовите Записи

Написана от
Оценете
(11 гласа)

В тази статия представям кратък списък с най-често задаваните въпроси за това какво са Акашовите Записи и как те могат да ми бъдат полезни като метод. Също така и някои основни въпроси за това какво да очакваме от едно послание от Акашовите записи.

Какво са Акашовите записи?

Тук ще избягам от “стандартната” дефиниция за това, какво представляват Акашовите записи и ще дам това, което моят опит е изградил като знание за Акаша. За съжаление има доста голямо неразбиране по същността на Акаша дори и за хора, занимаващи се с тази прaктика. 

Акаша в своята същност е Съзнанието! Съзнанието, по своята същност космическо, и все пак с различни нива и проявления. Самите ние не сме нищо повече от едно от безкрайните проявления на Съзнанието. И така Акаша можем да разглеждаме като нивото, в което имаш достъп до други нива на съзнание - било то съзнание на “материални”, осезаеми за за нас обекти, така и за Съзнание, за което ние нямаме физическа представа изобщо. Представете си Съзнание на планета, на Слънцето, на една Галактика като ниво..

С какво помагат Акашовите записи?

Контакта с Акашовите записи на първо място е метод и начин за нашето собствено развитие. Много често, когато „зациклим“ в дадена житейска ситуация изтърваме по-голяма картина и другата перспектива. И именно с това мога да ни бъдат от ползва Акашовите записи. От нивото на по-голямото Цяло виждаш, че нещата не са такива каквито ти се струват че са и че всяко нещо има множество лица, и ти решаваш кое от тях ще припознаеш.

И така достигаш до едно ново разбиране, едно ново усещане за самия себе си и вече не си онзи, който е „зациклил“, а онзи, който се е разширил и открил себе си в ново измерение. 

Ако някой си мисли, че ей така, на готово ще научи Китайски или ядрена физика, защото контактува с полето на Акашовите записи, то това едва ли ще се случи. Разбира се, могат да ни дадат отговори на много въпроси, които наистина имат за цел да разберем себе си и какво сме в същност, а не въпроси от просто любопитство или егоизъм.  

Възможно ли е да навредят на някой?

На мен поне не ми е известен такъв случай. Освен случаи на накърнено Его може би. 

Те са достъпни за всеки човек, значи ли това, че ясновидците черпят информация от тях?

Всеки човек има достъп до това поле. Разбира се това не означава, че всеки го прави или пък, че го прави съзнателно. В известна степен, всеки е проводник всеки ден на дадена енергия, или ниво на съзнание, макар извършвано в повечето случаи несъзнателно. Всяка една внезапна мисъл, прозрение, вдъхновение е ченълинг. В най-общия случай ние канализираме собствения си Висш Аз. В други случай е възможно несъзнателно да станем проводници на съзнание, върху което сме се фокусирали /спонтанен ченълинг/ или пък област от знанието да бъде причина да станем проводник на това съзнание.  Спонтанните открития, прозренията, разрешаване на загадки - това в най-общия случай е ченълинг.

Нужна ли е предварителна подготовка за работа с Акашовите записи?

В известна степен да. За да правиш нещо осъзнато и с ясната идея какво правиш трябва подготовка. Нека не забравяме, че говорим за състояние на собственото ви Съзнание, което се активира и по този начин ви свързва с полето на Вселенското съзнание осъзнато и в състояние да осъзнае потока на информация. По този начин вие правите мост между физическото си съзнание и това да можете възприемете друго ниво, не физическо, съзнание.

С кой се контактува в Акашовите записи, всемирна енергия, Бог, светци, извънземни?

От всеки един зависи за къде е тръгнал и къде ще стигне. Ако твоето намерение е да се свържеш с ниво на съзнание Х, не се сърди после, че си направил точно това. Мисълта води по пътя - а и към крайната спирка. ” Всички зависи от този, който се свързва. Съзнанието като цялост е там, и от нас зависи с кое негово проявление /осъзнато или не/ ще се свържем. 

Разбира се, много хора претендират да са канали и то забележете “лицензирани” на една или друга енергия - било то на Христос, Арх. Михаил или пък различни извънземни раси. Това не винаги е така и дори самите “канали” стават жертва на собствената си небрежност. 

Коя религия е най-тясно свързана с Акаша? Или това е глобално независимо учение?

Бих го нарекъл по-скоро глобално. Да вярно е, че знанието за Акаша е било поверено в даден момент от историята на цивилизациите от изтока, но те не биха могли да претендират за “авторско прово” върху това знание.  Множество други народи са знаели за съществуването на това Вселенско съзнание, така че в различни периоди от историята то е било познато навсякъде като концепция. 

Интересното е, че в момента знанието за Акаша е много по-популярно и може би преексплоатирано на Запад, но пък това даде шанс на всеки да се докосне до това знание и в крайна сметка да използва този метод самостоятелно.

Отговор на всички ли въпроси е закодиран в тези записи?

Всяка възможност и вероятност е по-точното определение. И макар това може би да е непонятен механизъм за нас, той определено е в действие в Универсума. Така че, да - в известен смисъл Акаша дава отговор на всеки въпрос, просто защото на първо място той е произлязъл от там. 

Има ли точни правила за задаване на въпроси към Акаши?

Разбира се има някои “добри практики”, но те в никакъв случай не изчерпват възможностите за идвивидуален подход. 

Много е важен начина, по който задаваме и построяваме въпроса си. Той трябва да е точен, конкретен и ясен. Това ще ни гарантира и качествата на отговора, който ще получим. Ако питаме по принцип, без необходимото ниво на конкретизация или яснота - това може да доведе и до неясен ЗА НАС отговор. Добре е въпросите да бъдат зададени с конкретика (имена, факти или други детайли), които да конкретизират това, което ни интересува по темата. Да избягаме сложни и вложени въпроси (няколко въпроса в един), за да избегнем и вплитането на отговорите. Добре е да разбием въпроса на няколко въпроса, от колкото да зададем един въпрос с множество включени.

Кога не се получава информация? Какво може да блокира получаването на отговор?

Получаването на отговора в най-голяма степен може да бъде блокирано от самия “канал” /този, който провежда информацията от Акаша/. Това може да се дължи на неправилно зададен въпрос, неправилна настройка на съзнанието или от невъзможността на “канала” да “разчете” посланието и да го предаде в разбираем за питащия вид. 

Много често се случва при получаване на послание питащия да получи незабавно знание на отговора, но да не може да го предаде, защото пак ще подчертая, че в Акаша работим на ниво чисто съзнание, което няма нищо общо с нивото на съзнание тук в материята. И прехода и преноса на информация от едното на другото ниво не винаги е лесен, просто защото тук нямаме същите възприятия.  

В подобни случаи бих посъветвал и питащия и “канала” да огледат от друга гледна точка въпроса и да го зададат във вид, който да “отпуши” канала и информацията да потече отново.

Има ли случай в които, човек задава въпрос, на който да няма отговор?

“Отговор” винаги има, друг е въпроса дали човека, който пита, иска и може да го разбере. Много често ми се е случвало, особено на близки хора, да питам отново и отново един и същи въпрос, но отговора да е същия, или поне в повечето случаи. И хората не искат да го приемат, ноо не си задават въпроса защо отговора е същия. Защото съответния човек не е направил нито една крачка напред към желаното състояние и очаква някой отвън, с магическа пръчка, да вземе решенията место него, да предприеме действията вместо него и т.н. Но нещата не стоя така… 

Свободната воля има своята цена - нарича се лична Отговорност и всеки трябва да я плати….и да извърви пътя си.

Човек, който разчита записите, как се нарича, ясновидец, оракул…?

В литературата се наложи термина “канал” /от английската дума chanelling/  и тъй като нямаме аналог на български това се наложи като определение. Разбира се това не изключва всички останали ясновидци, оракули и т.н. да бъдат канали на едно или друго Съзнание. Разбира се и не всеки, който твърди че е “канал” в същност е. 

Точно предначертана ли е съдбата на всеки човек?

Не! За мен да се твърди, че всяка една крачка на човек/а и всяко друго същество/ е предначертана - това би обезсмислило съществуването. Какъв би бил смисъла всеки от нас да изживява даден живот, като така или иначе всяка едно негово действие е предрешено. Каква загуба на енергия.

Основното, което всеки, който работи на ниво съзнание, научава, че всичко е потенциал. Потенциал за проявление. Да, всеки потенциал има различна степен в даден момент на проявление, но това не значи че това състояние е статично. С всяко действие /или бездействие, което е пак действие/ ние променяме степента за случване на даден потенциал. И така променяме съдбата си, яко я разгледаме като извървян път. 

Има ли вероятност човек сам да промени своя запис?

Отново искам да подчертая, че говорейки за Акаша има едно неразбиране за същността й. Там нищо не е предварително записано, там имаме само възможности за случване. Коя и как ще случим самите ние - от нас зависи. С всяко едно действие, с всяка една крачка ние въвеждаме в своето поле повече и повече потенциали и така имаме избора за множество различни сбъдвания. Така че да - всеки може да прояви себе си по-най различен начин и в никакъв случай не бива да се страхува от това да вземе съдбата в ръцете си!

Какво представлява един сеанс по разчитане на акашови записи?

Най-често правя разчитането дистанционно. Това ми помага да направя разчитането в подходящ момент и да се фокусирам най-добре. След като уточним въпроса, по правилата по-горе, правя разчитането след това и изпращам отговора на човека. Така и той има време да го прочете в подходящ момент или пък да си го препрочете по-късно, ако е останало нещо неясно или недоразбрано. Също така, след време човек отново може да прочете посланието, когато е узрял за него и така да открие нов смисъл. Писаното слово не е същността на посланието, а енергията която то носи.

Ами ако разчетете нещо "страшно"?

Винаги предупреждавам, че това което идва като информация е това, което предавам. Стремя се да не изкривявам по никакъв начин информацията, така че тя да остане в чист вид за получателя. Ако дойде послание, което е по-остро като тон или информация, която може да притесни получателя, значи това е, което той или тя трябва да чуе в момента. Ако човек трябва да чуе нещо неприятно за него – било за отношенията му с другите, характер, болест и т.н., значи това е важно за него в този момент.

Имах такъв случай в миналото с разчитането на въпрос на една жена. Дойде наистина крайно послание с доста сериозен тон. Първоначалната реакция от нейна страна беше на отричане и неприемане. След малко повече от месец получих писмо от жената, в което ми благодари, че съм и казал нещата по този начин и че чак по-късно тя е прозряла същността на посланието зад острия тон. И предполагам това я промени наистина. 

* Това е интервю, част от което беше публикувано национален вестник

Прочетена 9887 пъти