Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече натиснете бутона "Повече". Благодарим ви, че използвате нашия сайт!

Акашови Записи - сайт за познанието от измерението на Акаша!

Акашови Записи - сайт за познанието от измерението на Акаша!

Целта на този сайт е да даде повече информация относно същността и начините за използване на Акашовите Записи.

Знанието и работата с Акашовите записи е известно и познато още от дълбока древност. Макар за известно време (за период от около няколко хиляди години) знанието за тях да е била достояние само на ограничен кръг хора, с навлизането на новите енергии и новата епоха - информацията става все по-достъпно. Все повече хора си позволяват да повярват на самите себе си - че когато търсиш пътя за собственото си развитие - идва и помоща. Много хора дори успяват спонтанно да достигнат полето на собствените си Акашови записи и съвсем интуитивно да работят с това поле. Много от нашите прозрение или вдъхновения идват именно от там.

Всеки докоснал се до това пространство разбира, че то е най-вече място и способ за Себе-Усъвършенстване и развитие, осъзнаване на собствената си същност и постигане на духовно Осъзнаване. Това не е място, в което информацията е статична и непроменима - както за миналото, така и за бъдещето. Това е мястото, където всеки от нас може да работи активно за себе си и собственото си развитие, както и да е от помощ и на много други по техния път.

Това е мястото, в което всеки със своето Чисто Намерени и Осъзнатост, може да достигне висините на своята Божествена същност. Няма ограничение в работата и насоките на развитие и изследване на това Свещено Пространство - ограниченията са само тези, които ние ще си поставим сами.

Добре дошли в това приключение на Духа, на Себе-Осъзнаване и Радост. Защото в това е и същността на Съществуването!

Събота, 02 Март 2013 18:37

За лъжата и Истината и имат ли те живот заедно..

Написана от
Оценете
(4 гласа)

Няма нищо, що да се разграничава от Творението и що да съществува от него (извън него). Значи това (то) има своя смисъл и почва между нас.

Но какво е в същност Лъжата и какво трябва да е нашето отношение към нея?

Но какво е лъжата - ще кажете "не-Истина" или по-скоро Не-Избор да бъдеш в определено русло. Ако лъжата изгражда целият ти свят е ли е той по-нестабилен?

Лъжата съществува наред с всички проявления и има своето място. Тя не е нито лоша, нито черна. Не можем да отречем нейното съществуване.

И все пак какво трябва да е нашето отношение - и кое е в същност е Истина и лъжа. И сега разбираме, че много от нещата, в които сме вярвали, в същност не са Истина. Че е имало много заблуди. Значи ли това, че и ние сме приемали и съгласявали с нея (Лъжата)?

Именно за туй говорим - за причините, подбудите, които стоят зад нея (лъжата). Корена е важен зад проявлението. Ако доброто е в началото - и тук добро е символ на най-висшите човешки качества, то лъжата не е начин, средство за омраза. Тя е начин да се прояви Истината, скрита зад нея.

Нима може да има Истина скрита зад лъжата?

О мили мои - Истината е сякогаш там. И чака да я потърсите. Но пътища към нея има много. И всеки избира своя. За туй причината е важна. А проявлението е многолико. 

И все пак не бихме могли да подкрепяме съществуването на лъжата - трябва да я изобличим нали?

С какво? С цялата Истина? А ти сигурен ли си, че ти я притежаваш цялата? Или само парче от нея - твоята Истина - или твоята лъжа.

И все пак боли, когато разбереш лъжата. Когато разбереш, че близък те е подвел или дори използвал.

Така е и за това ти разбираш, че "външната" Истина винаги и пречупена. Единствения път е през теб - от сърцето. Там няма никой, който да те подведе със своята Истина. Само ти и твоята Истина. Сами! Ти вярваш ли на своето сърце -  че ще ти поднесе само Истината?

Нещо последно за финал - за Истината и лъжата? Какво е Истината в същност?

Чистата светлина на безкрая. Там, където няма нищо друго. А само тя - светлината на Истината. Озаряваща!

Прочетена 3776 пъти